Rotterdam, 19 mei 2015

Beste mensen,

Stichting Shide Childrens Home Dharan

Deze brief gaat over de ramp in Nepal en het grote en kleine weeshuis waar mijn vriendin Anja Brasser regelmatig heengaat als vrijwillig pedagogisch adviseur.

Grote liefdadigheidsorganisaties zijn niet allemaal even bonafide. De berichten dat er vaak wel erg veel aan strijkstok blijft hangen maakt mij niet enthousiast en tot geven bereid.

Bij deze kleine stichting is daarvan geen sprake. Anja betaald al haar reizen naar Nepal zelf en Henk Hooghuis – die deze Stichting heeft opgericht – is gehuwd met een Nepalese en met hart en ziel betrokken bij het land van zijn vrouw.

Twee foto’s: de eerste legt Anja uit waar het geld van – ons donateurs – aan is besteed en in zijn totaliteit terechtkomt waar het hoort: bij de kinderen.

De tweede foto tonen de kinderen de ontvangen rugzakken. In 2008 ging een in Nederland geplande conferentie niet door vanwege de zeer plotse dood van mijn geliefde partner Rumold Mol. Voor deze conferentie hadden  we 100 rugzakken aangeschaft, maar wat moest ik daarna doen met dozen vol rugzakken? Aan deze kinderen geven!!! En ze zijn ook nog aangekomen zoals je kunt zien.

Hieronder de brief van Henk Hooghuis en als sluitstuk het nummer van de rekening van de Stichting met het zeer vriendelijke verzoek te doneren: groot of klein bedrag, alles helpt.

Ank van Gulik
Stichting EAST-WEST EUROTAS

Beste donateurs en belangstellenden,

De ramp die zich in Nepal heeft voltrokken heeft enorm veel slachtoffers geëist (op dit moment staat de teller op RUIM 4000 doden maar de afgelegen gebieden kunnen nog niet worden bereikt en het aantal kan nog verder oplopen!) Er zijn bovendiennog steeds naschokken.

Onze stichting wil zich graag aansluiten bij  initiatieven vanuit de Nepalese bevolking om hulp te bieden aan de getroffen kinderen. Er is gebrek aan water en voedsel in Nepal (in Kathmandu was sowieso al geen schoon drinkwater). Mogelijk breken ziekten uit vanwege de slechte hygiëne. De ramp wordt al vergeleken met de aardbeving in Haïti enkele jaren terug. Er zullen veel kinderen slachtoffer zijn. Gelukkig valt de schade in Oost Nepal relatief nog mee. In onze projecten zijn geen slachtoffers enkel materiële schade (ingestorte muren, scheuren in gebouwen).

Wat kunnen wij als Stichting doen?

Om een concrete bijdrage te kunnen leveren zijn we aan het bekijken hoe wij via ons netwerk in Nepal ,partnerorganisatie SHC, Sarasvati en Duhabi kinderhuizen en andere kleine community based kinderhuizen in onze regio, een aantal kinderen kunnen helpen, bijvoorbeeld door ze (eventueel tijdelijk) op te vangen. We hebben daarom onze projectmanager Saurav Udash gevraagd contact op te nemen met SOS kinderdorp Itahari, waar we al een goede samenwerkingsrelatie mee hebben. SOS kinderdorpen heeft internationaal en landelijk een belangrijke rol bij de coördinatie van de hulp aan de naar schatting 940.000 kinderen die getroffen zijn door de aardbeving, samen met UNICEF. Er is heel veel hulp nodig!

Namens het bestuur van St. Shide Children’s Home Dharan.

Henk Hooghuis

Informatie kijk op de website: www.kinderhuisnepal.nl

DSC08343

Anja Brasser vertelt – tijdens het Benefit diner – over haar werk met de kinderen in Nepal.

 STICHTING SHIDE CHILDREN’S HOME DHARAN

DCIM100MEDIA

DCI
OOSTENBURGERPARK 82

1018 HT Amsterdam

tel.:              020 4282850

email          : info@kinderhuisnepal.nl

website       : http://www.kinderhuisnepal.nl

KvK       : 34108366

IBAN: NL90INGB 0000 127313