Eind december was er een gezellige kerstbijeenkomst in het EMMA Centrum in Utrecht. East-West Eurotas was erbij en doet verslag.

Ontmoeten en uitwisselen

zarjanka

Russisch koor Zarjanka

De sfeer in Emma heeft iets ouderwets. Een soort nostalgie waarbij je het gevoel hebt even thuis te komen. Elke lezing, workshop, bijeenkomst wordt afgesloten met een kop soep, een drankje en heel vaak een hele maaltijd gekookt door onze Indonesische kok Mary Bis, zodat we elkaar ontmoeten en er tijd is voor uitwisseling. En geloof mij, Indonesisch eten met een Hollandse draai, gemaakt met aandacht en liefde smaakt uitstekend.

Olav Meijer is de man op de achtergrond die de Emma website ‘doet’ en van vele markten thuis is. Hij was advocaat en zet nu zijn werkkrachten in voor de Emma Stichting en is de huismeester. Een man die er als eerste is – in de buurt woont – en vaak als laatste weggaat. Een bekwame steunende kracht.

Voorzitter Floris Methorst organiseerde het kerstdiner voor alle medewerkers, vrijwilligers en mensen die wel eens in en uit het Emma pand liepen. Hans de Smeth, een super-vrijwilliger met een plezierige slag van koken maakte met ondersteuning van anderen een 4-gangen diner voor ongeveer 30 mensen.

Zangeres Cora in Japans kostuum

Zangeres Cora in Japans kostuum

Er waren optredens van zangeres Cora en het Russisch koor Zarjanka. Het was een zeer geslaagde avond, waar ontmoeten en uitwisselen centraal stond.

Lees het volledige verslag in PDF-formaat.