Ank van Gulik in gesprek met Joop de Vette

Joop de Vette is huisarts en werkt in zijn gezondheidscentrum genaamd: Meeander. Een bijzondere naam waarbij de visie zichtbaar is. Daar brengt hij regulier en alternatief bijeen en noemt dit inte-grale gezondheidszorg. Meeander geeft een folder uit waarop adviezen staan voor basale zelfzorg zoals gezonde voeding, beweging nemen, niet teveel alcohol en het bijhouden van een dagboek! We praten en onderzoeken zijn visie op medisch handelen vanuit een proces van bewustwording, zowel bij de arts/therapeut als bij de patiënt.

Geneeskunde is niet alleen een wetenschap, maar ook de kunst onze eigen individualiteit in wisselwerking te laten treden met de individualiteit van de patiënt.— Albert Schweitzer

Op een van die zeldzaam mooie zonnige dagen die de Nederlandse zomer rijk is komen we in Nederasselt bij Nijmegen aan. Joop en zijn vrouw Annemarie zijn bezig in hun plezierige boerentuin. Zonlicht geeft de kleurige bloemen grote helderheid en ook de vlinders geven een rolijke noot. Eerst is er koffie en pas dan vangt ons gesprek aan.

Panta 49

Panta 49

Lees het volledige artikel online in Panta 49.

Tekst: Ank van Gulik