Panta 49

Panta 49

Wij hebben gehoor willen geven aan de oproep van Ghandi:

Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien— Ghandi

Vijfentwintig jaar ITANT is een feest waardig en heeft vele redenen om eens terug te blikken op al die jaren. We vieren dit met een grote conferentiedag op 12 oktober zoo8, die voor iedereen toegankelijk is. De titel is “Een reis door het bewustzijn, La Grande Randonnée, Een dag met veel creativiteit, ITANT waardig.

Het begon eigenlijk ooit heel simpel in Davos, in 1983, op een internationale transpersoonlijke conferentie. Op een prikbord hing ik een papier op met de vraag of Nederlands sprekende deelnemers zin hadden om bijeen te komen tij-dens de lunch. Konden we onze energie niet bundelen en in Nedertand een gelijksoortige organisatie starten met elkaar?

De Davos-conferentie was een Amerikaans initiatief. Wij realiseerden ons dat wij in onze cultuur ook mystici en grote wijzen hadden die we gezamenlijk zouden kunnen bestuderen ter bevordering van onze eigen innerlijke wijsheid. We bespraken en onderzochten een vorm om dit uit te dragen. Die vorm werd ITANT met de eerste conferentie in het Montessori-college in Zeist, waar we nu weer zijn beland. Is de cirkel rond of is dit een nieuwe fase? Een pas op de plaats en de vraag:waar zijn we nu, wat hebben we bereikt, heeft dat vrucht gedragen en wat is een volgende stap?

Lees het volledige artikel online in Panta 49.

Tekst: Rumold Mol